Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Οι δέκα πιο περίεργες θεραπείες spa

Οι δέκα πιο περίεργες θεραπείες spa

Αν θέλετε να κακομάθετε τον εαυτό σας με το να του προσφέρετε μια μέρα σε spa, αλλά βαρεθήκατε τις κλασσικές θεραπείες με αρώματα και μάσκες από φύκια, τότε έχω τέλεια νέα για σας.
Τι θα λέγατε για ένα μασάζ με φύδια ή ένα πεντικιούρ με ψαράκια; Ή μήπως θα προτιμούσατεένα μασάζ κάκτου; Επίσης, ξέρατε ότι η βλέννα του γυμνοσάλιαγκα είναι ενυδατική; Αν εσείς απλά αναζητάτε ολική χαλάρωση για το σώμα σας, τότε θα μπορούσατε να διαλέξετε ανάμεσα στη κορεάτικη σάουνα και σ’ ένα «αφρόλουτρο» με τσέχικη μπύρα.



Αν όλα αυτά σας φαίνονται επεικώς παράξενα, δείτε  παρακάτω  μερικές θεραπείες ακόμα και το πώς εφαρμόζονται.
10: «Αφρόλουτρο» με μπύρα
Σύμφωνα με τον θρύλο, η Κλεοπάτρα έκανε μπάνιο σε μια μπανιέρα γεμάτη γάλα για να διατηρήσει την ομορφιά της. Εσείς ίσως δεν αντέχετε τη λακτόζη ή ίσως προτιμάτε τη μπύρα. Όπως και να ‘χει, την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην Τσεχία, πηγαίνετε στο ζυθοποιέιο της οικογένειας Τσοντοβάρ για ένα θεραπευτικό μπάνιο μπύρας.. από το 2006, το «κέτρο ευεξίας μπύρας» προσφέρει ένα 20λεπτο μούλιασμα σε μία μπανιέρα γεμισμένη με ειδική «μπύρα για μπάνιο», ειδικά παρασκευασμένη για την τόνωση της επιδερμίδας και των εσωτερικών οργάνων. Για λίγα χρήματα παραπάνω, μπορείτε επίσης να κάνετε μασάζ και να μείνετε στο διπλανό ξενοδοχείο για το βράδυ.
9: Κορεάτικη σάουνα σε καμίνι

Η σκέψη του να κάθεστε μέσα σ’ ένα πήλινο καμίνι με θρμοκρασία 200 βαθμών Κελσίου, ίσως να φαίνεται μαρτύριο σε κάποιους, αλλά για τους Κορεάτες αυτά τα πήλινα καμίνιαχρησιμοποιούνται για να παράγουν κάρβουνο τη νύχτα και δουλεύουν ως σπα τη μέρα. Η παράδοση, του να κάθεσαι στον πήλινο καμίνι έχει τις ρίζες του πίσω στον 15ο αιώνα. Όλη αυτή η «ιδρωμένη» εμπειρία έχει ώς σκοπό να ηρεμεί το σώμα, και να θεραπεύει τους πόνους στους ώμους, το κεφάλι και το λαιμό και λένε επίσης ότι βελτίωνει την επιδερμίδα.
8: Αποτοξίνωση με βδέλλες
Για την ακρίβεια, η αφαίμαξη αυτή χρησιμοποιούνταν από τους αρχαίους Έλληνες, Αιγύπτιους, Μάγιας, Αζτέκους και Μεσοποτάμιους. Στον Μεσαίωνα οι «χειρουργοί» μάτωναν τους ασθενείς για να τους θεραπεύσουν από διάφορες ασθένειες. Η αφαίμαξη αυτή είχε ακόμα νομικά δικαιώματα μέχρι και τον 19ο αιώνα όταν οι βεντούζες και οι βδέλλες ήταν τεχνικές αφαίμαξης από επιλογή. Αλλα στη σημερινή εποχή οι θεραπευτές στηρίζονται στα φάρμακα και προηγμένες επεμβάσεις, για να κάνουν αυτό που έκαναν κάποτε οι αφαιμάξεις και πλέον οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η θεραπεία με βδέλλες είναι μια μορφή πρωτόγονου βαρβαρισμού. Εσείς όμως ποιον θα εμπιστευτείτε – την αίσθηση αηδίας ή τη Ντέμυ Μουρ; Η διάσημη ηθποποιός μίλησε σ’ ένα σόου και είπε οτι έχει πάει αρκετές φορές σ’ ένα αυστριακό σπα όπου της βάζανε βδέλλες για αποτοξίνωση..
7: Θεραπεία προσώπου με 24 καράτια χρυσό
Θυμάστε τη σκηνή στο "Goldfinger," όταν ο James Bond ανακαλύπτει μια γυναίκα που δολοφονήθηκε και βάφτηκε χρυσή από τον κακό μπάτλερ Oddjob; Ηρεμήστε, αυτό δεν συμβαίνει εδώ. Αυτό το πυκνό χρυσό σέρουμ συσφίγγει το δέρμα, ενώ μειώνει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Γι’ αυτό, κάτι μου λέει ότι θα ξεχάσετε τα διαμάντια και ο χρυσός θα γίνει ο καλύτερος σας φίλος.
6: Ενυδάτωση με βλέννα σαλιγκαριού
Εδώ λοιπόν είναι μία απεχθής έκκριση ζώου- αυτό το γλειώδες πράγμα που αφήνουν τα σαλιγκάρια στο διάβα τους. Οι εκτροφείς σαλιγκαριών στη Χιλή, που ήταν καλύμενοι με τη βλέννα από τη κορφή ως τα νύχια, κάθε μέρα, πρόσεξαν ότι τα χέρια τους ήταν πιο απαλά και ότι τα τυχόν μικρά κοψίματα θεραπεύονταν πολύ πιο γρήγορα χωρίς μόλυνση. Έτσι λοιπόν η βλέννα του σαλιγκαριού γίνεται ενυδατική κρέμα. Ευτυχώς που δεν χρειάζεται να πάτε μεχρι τη Χιλή. Διότι πωλείται και στο εμπόριο.
5: Θεραπεία προσώπου με περιττώματα αηδονιού
Η παραδοσιακές Ιαπωνέζες γυναίκες-συνοδοί, γνωστές και ως «γκέισες», φορούσαν κάποτε  μια πολύ παχιά στρώση άσπρου μέικ-απ, το οποίο περιείχε τοξικό μόλυβδο και ψευδάργυρο και κατέστρεφε το πρόσωπό τους. Κι έτσι λοιπόν ως θεραπεία χρησιμοποιούσαν μια μάσκα φτιαγμένη από τα περιττώματα των αηδονιών!!! Τα κόπρανα από τα πτηνά, άκουσον άκουσον, περιέχουν κάποια ένζυμα τα οποία «διώχνουν» τα νεκρά κύτταρα καθώς  επίσης και γουνίνη, η οποία δίνει στην επιδερμίδα μια λάμψη. Έτσι λοιπόν και οι αισθητικοί, μιμούμενοι τις Ιαπωνικές παραδόσεις, χρησιμοποιούν τα περιττώματα των πτηνών για να δώσουν μια απαλή και γεμάτη λάμψη επιδερμίδα. Για αυτό το λόγο σας προτείνω να μην αρχίσετε να κηνυγάτε τα πουλιά εδω κι εκεί στα πάρκα, γιατί δε βλέπω να καταφέρετε κάτι άλλο από το να καταγρατζουνιστείτε στην προσπαθειά σας να τα πιάσετε, συν ποιός σας εγγυάται ότι η φύση τα καλέι εκείνη τη στιγμή, απλά επισκεφτείτε τον αισθητικό σς, πιο εύκολο και λιγότερο ριψοκίνδυνο.

4: Πλακόυντας για το πρόσωπο
Φέυγουμε από την Ιαπωνία και πάμε πιο βόρεια στην Σουηδία, όπου εκεί έχουμε τη θεραπεία «πλακούντας προσώπου». Όσο και να ακούγεται έτσι, δεν πάμε στο γυναικολόγο, όχι όχι μιλάμε για θεραπεία ομορφιάς. Οι Σουηδοί λοιπόν παίρνουν τον πλακούντα της γυναίκας, τον επεξεργάζονται και φτιάχνουν ενέσεις, οι οποίες χρησιμοποιούνται ως κούρα ομορφιάς. Η κύρια χρήση του είναι να βοηθήσει στη «διόρθωση» της επιδερμίδας από τον καυτό ήλιο ή ακόμα και από τη γνωστή σε όλους μας ακμή που τόσος πολύ μας έχει ταλαιπωρήσει. Οι ρίζες αυτή της θεραπείας είναι ασιατικές. Ναι, όπως καταλάβατε οι ασιατικές συνταγές είναι από τις βάσεις στη διαδικασία της κούρας ομορφιάς.
3: Μασάζ κάκτου
Για τις φανατικές του μασάζ ή τις φανατικές των ανδρών που τους κάνουν μασάζ σας προτείνω μια συνεδρία μασάζ Κάκτου. Πώς γίνεται αυτό;;; Μη φοβάστε δεν παίρνουμε τον κάκτο με τις βελονίτσες του να σας βασανίσουν, όσο και να σας αρέσει ο μσέρ, δε θα το το αντέχατε. Η μέθοδος αυτή είναι ένας συνδυασμός εκχυλισμάτων του κάκτου, του ανθού , και παράλληλα κάποιων ειδικών κινήσεων που θα σας κάνουν να χαλαρώσετε και να αφεθείτε στην ποικιλία μυρωδιών και κινήσεων. Η μέθοδος αυτή σας δίνει τόνωση και ενυδατώνει το δέρμα σας. Αυτή είναι μια Μεξικάνικη μέθοδος ομορφιάς. Οι Μεξικάνοι συνδυάζουν τις διάφορες κούρες ομορφιάς με διάφορα τελετουργικά κινήσεων σε συνδυασμό με εκχυλίσματα βανίλιας , ηφαιστειακή στάχτυ, σοκολάτα και τι άλλο φυσικά, μέλι. Αυτές είναι κούρες ομορφιάς κυρίως για ενυδάτωση και για αποτοξινωση του δέρματος από διάφορες ουσίες του περιβάλλοντος που το κουράζουν και μας δημιουργούν τις ρυτίδες.








2: Πεντικιούρ από κυπρίνους
Έτοιμες για την τελευταία λέξη της μόδα, στο χώρο του μανικιούρ και του πεντικιουρ;; Ακούστε τι θα κάνετε, θα ετοιμάσετε μια λεκανίτσα νερό, μέσα θα βέλετε μερικούς κυπρίνους, ή αλλιώς όπως τα ονομάζουν στα σαλόνια ομορφιάς «τα ψαράκια γιατροί» και θα τους αφήσετε εκεί να κολυμπήσουν. Αυτά τα ψαράκια είναι «ειδικά» και τα χρησιμοποιούν για να κάνουν καθαρισμό στα νύχια των ποδιών. Η πρώτη φορά που έκαναν  την εμφάνισή τους ήταν στην Τουρκία και μετά διαδόθηκαν και στην Ασία. Τα ψαράκια αυτά αυτά ονομάζονται Garra rufa, και είναι μικροσκοπικά και δεν έχουν καθόλου δόντια. Τώρα θα μου πείτε πώς απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα ε; Λοιπόν να ξέρετε ότι αυτά είναι ένα είδος βεντούζας, που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα.  Στην Ευρώπη, την αμερική και την Ασία προσφέρουν ολικό καθαρισμό σώματος από τα ψαράκια αυτά.

1: Μασάζ φιδιών
Τι; Κουράστηκες από τα ίδια και τα ίδια; Δεν μπορείς πια να μπαίνεις σε ένα σπα που τα έχεις δοκιμάσει όλα, ακόμα και ο θεός μασέρ πλέον έγινε ρετρό;; Εδώ είμαι εγώ να σου προτείνω κάτι που δεν ξέρω αν το γνωρίζεις. Για να μπορέσεις όμως να κάνεις αυτή τη θεραπεία θα πρέπει να «πεταχτείς» μέχρι το Ισραήλ και να επισκεφθείς τους ιδιοκτήτες του αγροκτήματος Ada Barak's, όπου εκεί πέρα από μια τεράστια συλλογή χλωρίδας, σαυρών και λοιπών υτπάρξεων θα συναντήσεις και κάτι θεραπευτικά φίδια που θα κάνουν ότι μπορούν για να σε κάνουν να νιώσεις ανανεωμένη. Η θεραπεία αυτή απαιτεί τη συμμετοχή 6 μη-δηλητηριωδών φιδιών που θα γλιστρούν στο σώμα σου και θα σε βοηθήσουν να καταπολεμήσεις τον κάθε μυικό πόνο.Σύμφωνα με τη θεραπεία αυτή, μετά από κάποες συνεδρίες θα νιώσετε την καταπράυνση από ημικρανίες και μυικούς πόνους.

 


http://koketa.gr/blog/man-woman-relationships/%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CE%AD%CE%BA%CE%B1-%CF%80%CE%B9%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B5%CF%82-spa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου