Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Η δύναμη της φαντασίας στην αυτοθεραπεία και το αδυνάτισμα

   Astrology.gr, Ζώδια, zodia, Η δύναμη της φαντασίας στην αυτοθεραπεία και το αδυνάτισμα        

  Η κοιλιακή αναπνοή διεγείρει και αναζωογονεί όλα τα όργανα της κοιλιακής χώρας, συμπεριλαμβανομένων των εντέρων, της κύστης, των νεφρών και των επινεφριδίων.
Σε προηγούμενα άρθρα αναλύσαμε την άσκηση του Γερανού και τα ευεργετικά της αποτελέσματα. Η κοιλιακή αναπνοή διεγείρει και αναζωογονεί όλα τα όργανα της κοιλιακής χώρας, συμπεριλαμβανομένων των εντέρων, της κύστης, των νεφρών και των επινεφριδίων. Είναι μια άσκηση που βοηθά ιδιαίτερα το αδυνάτισμα, διότι βοηθά τον οργανισμό να απαλλαγεί με φυσικό και ασφαλή τρόπο από τα λίπη και τα βλαβερά κατάλοιπα. Ακόμα, «τραβάει» το αίμα προς την περιοχή της κοιλιάς, με αποτέλεσμα την πτώση της πίεσης κατά ένα βαθμό. Κάνει καλό στα γεννητικά όργανα και βοηθά την πέψη.
Η άσκηση αποτελείται από δύο μέρη:



Πρώτο μέρος:
1.Ξαπλώστε με την πλάτη, έχοντας ακάλυπτη την περιοχή της κοιλιάς.
2.Βάλτε το δεξί χέρι πάνω στον ομφαλό. Αρχίστε να κάνετε μικρούς κύκλους κατά τη φορά των δεικτών του ρολογιού από τον ομφαλό προς τα έξω.
3.Μεγαλώστε προοδευτικά τους κύκλους, μέχρι να καλύψετε όλη την περιοχή της κοιλιάς, από το κάτω μέρος του θώρακα έως την περιοχή του εφηβαίου και ως τις δύο πλευρές του σώματος.
4.Σταματήστε και αντιστρέψτε την κίνηση. Με το αριστερό χέρι τρίψτε κυκλικά την κοιλιά προς την αντίθετη πλευρά των δεικτών του ρολογιού, μειώνοντας συνεχώς την περιφέρεια των κύκλων που διαγράφει το χέρι σας, μέχρι να φτάσετε και πάλι στον ομφαλό.
5.Επαναλάβετε την άσκηση όσες φορές θέλετε.
Δεύτερο μέρος:
To δεύτερο – εξίσου σημαντικό - μέρος της άσκησης βασίζεται στην επιστράτευση και αξιοποίηση των ικανοτήτων της φαντασίας σας. Την ώρα των εντριβών, φανταστείτε ότι νοιώθετε μια διάχυτη θερμότητα να διαπερνά την περιοχή της κοιλιάς σας. Όταν αρχίζετε να νοιώθετε αυτή τη θερμότητα, όσο ανεπαίσθητη κι αν είναι, τα περιττά λίπη αρχίζουν να λιώνουν. Ο λιπώδης ιστός που περιβάλει το στομάχι και τα έντερα μεταβολίζεται, καίγεται και «αποβάλλεται».
Ένας άλλος τρόπος είναι να φανταστείτε ότι μέσα στο στομάχι σας καίει μια μικρή φωτιά, η οποία όλο και δυναμώνει καθώς τρίβετε την περιοχή.
Μπορείτε ακόμα να φανταστείτε ότι στο κέντρο της κοιλιάς σας υπάρχει μια τελεία μπλε, πράσινη, κίτρινη, ή άσπρη. Τα χρώματα αυτά είναι καταπραϋντικά και κάποιο από όλα θα σας ταιριάζει. Καθώς τρίβετε μαλακά στην επιφάνεια του δέρματος σας φανταστείτε την τελεία αυτή να μεγαλώνει και να γίνεται όλο και πιο λαμπερή.
Με τις μεθόδους αυτές δεν θα αργήσετε να νοιώσετε μια πραγματική θαλπωρή και ευεξία παρ΄ όλο που στην αρχή όλα ήταν απλώς στη φαντασία σας.
Το σημαντικό, λοιπόν, είναι να κάνετε ελαφρές εντριβές στην κοιλιά σας και να συγκεντρώνετε την προσοχή σας στο χέρι σας που κινείται κυκλικά πάνω σε αυτή την περιοχή. Προσπαθήστε να νοιώσετε την ενέργεια που παράγεται, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια αόρατη ενέργεια, που μπορείτε όμως να νοιώστε.
Η αποτελεσματικότητα της άσκησης δεν εξαρτάτε από το να τρίβετε δυνατά το δέρμα. Οι κινήσεις του χεριού δεν αποτελούν παρά ένα απλό μέσο μεταβίβασης της ενέργειας του σώματος – που είναι ο ηλεκτρισμός – προς τα προς τα απώτερα σημεία του. Το μυστικό της επιτυχίας της άσκησης είναι αυτή η θερμότητα και αυτή η ενέργεια. Χαλαρώστε και αφήστε την να κάνει τη δουλειά της.
Αν η προσοχή σας ξεφύγει από αυτό που κάνετε, η άσκηση δεν θα έχει τα αναμενόμενα αποτελέσματα
Ο άνθρωπος είναι κάτι παραπάνω από μια «καλοστημένη μηχανή». Οι σκέψεις και οι αντιλήψεις του επηρεάζουν αναμφισβήτητα τις βιολογικές του λειτουργίες.
Ο Δρ. Carl Simonton, διευθυντής του Συμβουλευτικού και Εξερευνητικού κέντρου Καρκινολογίας του Fort Worth του Τέξας πραγματοποίησε μελέτες που απέδειξαν τη δύναμη του ψυχολογικού παράγοντα στη διαδικασία θεραπείας του σώματος. Πρόκειται για ένα είδος εναρμόνισης των οργανικών λειτουργιών με τη σοφία της φύσης, που επιτρέπει στον οργανισμό και στο πνεύμα να αυτοθεραπεύονται. Εφ' όσον μια κακοήθης σοβαρότατη πάθηση σαν τον καρκίνο, μπορεί – σε ορισμένες περιπτώσεις – να αναχαιτιστεί με μεθόδους που χρησιμοποιούν τη δύναμη της φαντασίας, πόσο μάλλον κάτι σχετικά ασήμαντο όπως το αδυνάτισμα.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να πετύχετε την «ενεργό συμμαχία» της φαντασίας σας. Διαλέξτε εκείνο που σας ταιριάζει καλύτερα.
Μην πιέζετε τον εαυτό σας να κάνει την άσκηση αυτή πολλές φορές, και λίγη ώρα να αφιερώσετε είναι καλύτερο από το να μην την κάνετε καθόλου. Δώστε της χρόνο για να αποδώσει και θα μείνετε απόλυτα ικανοποιημένοι. Αν όμως της αφιερώσετε πολύ χρόνο θα έχετε και άλλα ευνοϊκά αποτελέσματα.
-Θα βελτιώσει την κατάσταση της καρδιάς σας, γιατί θα ελαττώσει την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει αυτό το όργανο.
-Προοδευτικά, τα αιμοφόρα αγγεία θα δυναμώσουν και η αρτηριακή πίεση θα ρυθμιστεί σε φυσιολογικά επίπεδα.
-Θα χάσετε βάρος και πολλά εκατοστά σε διάφορα σημεία του σώματός σας, ενώ παράλληλα θα βελτιωθεί η λειτουργία του πεπτικού σας συστήματος.
-Θα νοιώσετε μεγαλύτερη ζωτικότητα και μπορεί να απαλλαγείτε από το πρόβλημα της δυσοσμίας της αναπνοής. Όλες αυτές οι λειτουργίες είναι αλληλένδετες.
-Η άσκηση ενεργεί σαν φυσικό υπνωτικό. Όταν τρίβετε την περιοχή της κοιλιάς, το αίμα αποσύρεται από τον εγκέφαλο, το πνεύμα σας ηρεμεί και βυθίζεστε σε έναν ήρεμο ύπνο.
Δοκιμάστε την και καλή σας επιτυχία!

Πηγές
Εσωτερικές ασκήσεις, Δρ. Stephen Chang
από τη Νία Θεοφανίδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου