Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Οι 5 περίεργες σεξουαλικές διαταραχές

Το σεξ είναι απόλαυση για όλους. Κάποιες παθήσεις όμως μπορούν να το μετατρέψουν σ’ εφιάλτη



Σύνδρομο συνεχούς ερεθισμού των γεννητικών οργάνων....



Μπορεί να μην ακούγεται και τόσο χάλια, αλλά πίστεψέ με δεν είναι και ότι πιο ευχάριστο. Προκαλείτε από κάποια νευρική βλάβη και σαν αποτέλεσμα ακόμα και απλές καθημερινές δραστηριότητες προκαλούν σεξουαλική διέγερση και επιθυμία. Όταν εμφανίζεται βέβαια δεν σημαίνει ότι ήρθε για να μείνει. Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, το σύνδρομο εξαφανίζεται τόσο ξαφνικά, όπως δηλαδή εμφανίζεται, και συνήθως δεν διαρκεί περισσότερο από μερικές εβδομάδες.



Ο πονοκέφαλος του οργασμού



Είναι αυτό ακριβώς που λέει και τ’ όνομά του. Κατά τη διάρκεια του οργασμού ή της σεξουαλικής πράξεις γενικότερα ξεκινάει ένας πονοκέφαλος που πολλοί τον χαρακτήρισαν ως έναν έντονο πόνο πίσω από τα μάτια. Το άσχημο είναι ότι ο πονοκέφαλος μπορεί να διαρκέσει μέχρι και 12 ώρες μετά την επαφή. Και το ακόμα χειρότερο είναι η θεραπεία: αποχή από το σεξ. Όποτε το «μωρό μου όχι σήμερα, έχω πονοκέφαλο» μπορεί να μην είναι και τόσο τυχαίο.

http://www.oneman.gr/keimena/men_s_only/sex/article1493911.ece



Sexsomnia


Πρόκειται για μια από τις πιο συνήθης διαταραχές ύπνου. Μοιάζει με την υπνοβασία αλλά οι ασθενείς αντί να ανοίγουν το ψυγείο ή να νυχτοπερπατούν στο σπίτι, επιδίδονται σε σεξουαλικές πράξεις. Όχι απαραίτητα με δεύτερο άτομο, μιας και έχουν καταγραφεί και περιστατικά αυνανισμού. Το περίεργο είναι ότι μόλις ξυπνήσουν δεν θυμούνται τίποτα. Μελέτες πάντως δείχνουν ότι όσοι πάσχουν από sexsomnia τείνουν να είναι ιδιαίτερα βίαιοι στις πράξεις τους. Η πιο συχνή θεραπεία, όπως και στις περισσότερες διαταραχές ύπνου, είναι η ψυχοθεραπεία.



Πριαπισμός


Είναι αυτό που λέμε να μην πέφτει με τίποτα. Το πέος έρχεται σε στύση, εκσπερματώνει, αλλά μετά δεν πέφτει. Και αυτή η διαρκείς στύση μπορεί να κρατήσει αρκετές ώρες μετά την επαφή. Δυστυχώς όταν η κατάσταση γίνει ανυπόφορη, η θεραπεία είναι μία και αρκετά επώδυνη. Εξιδανικευμένοι γιατροί αφαιρούν με σύριγγα αίμα από το πέος ώστε να χαλαρώσει. Αουτς! Αυτό πόνεσε!



Δυσπαρευνία


Συνήθως αυτή η διαταραχή εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες, αλλά υπάρχουν και αρκετά καταγεγραμμένα περιστατικά ανδρών. Το χαρακτηριστικό της είναι ένα. Πόνος. Πολύ πόνος. Και αυτό συμβαίνει κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης. Μπορεί κάποιες φορές να οφείλετε σε μόλυνση ή και σε ψυχολογικούς παράγοντες. Αυτό σημαίνει και ότι οι θεραπείες ποικίλουν. Όποτε αν ξαφνικά αρχίσεις να πονάς, γρήγορα στο γιατρό. Κρίμα να χαλάσεις μια απ’ τις καλύτερες απολαύσεις σου.
Χριστίνα-Πατρίσια Φωκιανού
http://www.oneman.gr/keimena/men_s_only/sex/article1493911.ece

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου