Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Φρένο... στους βιαστικούς του σεξ! Βρέθηκε η θεραπεία

Φρένο... στους βιαστικούς του σεξ! Βρέθηκε η θεραπεία

Χαράς ευαγγέλια για τα ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα  πρόωρης εκσπερμάτισης η οποία μπορεί   να χαρακτηρίζεται ανδρικό πρόβλημα αλλά στην πραγματικότητα επηρεάζει και  τους δύο συντρόφους. Τα κακά   νέα είναι ότι πολλοί διστάζουν να  το συζητήσουν με κάποιο ειδικό τα καλά νέα είναι ότι  πλέον η πρόωρη εκσπερμάτωση βρίσκει...το φάρμακο της.

Για πρώτη φορά στα παγκόσμια ιατρικά χρονικά οι επιστήμονες μετά από πολυετείς έρευνες   ανακάλυψαν το φάρμακο το οποίο φρενάρει τους βιαστικούς του σεξ. Πρόκειται  για μια επαναστατική  θεραπεία η οποία αντιμετωπίζει χωρίς να επιβαρύνει τον πάσχοντα την πρόωρη εκσπερμάτωση. Μέχρι πρότινος η πρόωρη εκσπερμάτιση αντιμετωπίστηκε ως ψυχολογικό πρόβλημα και για δεκαετίες θεραπευόταν ακόμη και με ψυχολογικά φάρμακα. Στη συνέχεια  κυκλοφόρησαν  κρέμες και σπρέϋ τοπικής εφαρμογής αλλά κρίθηκαν ιδιαίτερα δύσκολα στην εφαρμογή τους .Με  αποτέλεσμα να προκαλούν μούδιασμα του πέους, ενω αν υπήρχε  υπέρβαση δοσολογίας τότε σημειώνονταν ..κάθετη πτώση  ή  και αδυναμία εκσπερμάτισης. Επίσης είναι πολύ πιθανό το αναισθητικό συστατικό να μεταφερθεί στον/στη σύντροφο προκαλώντας μειωμένη απόλαυση  και αδυναμία κορύφωσης/οργασμού. 
Λοιπές μέθοδοι
Κάποιες  άλλες τεχνικές αυτοβοήθειας, όπως χρήση διπλού προφυλακτικού ή προφυλακτικού που περιέχει αναισθητική ουσία (προφυλακτικά επιβράδυνσης), τα οποία δημιουργούν ελαφριά αίσθηση μουδιάσματος, μπορεί να είναι εν μέρει αποτελεσματικά και για σύντομο χρονικό διάστημα, στην ουσία όμως ενδέχεται να επιδεινώσουν αντί να εξαλείψουν το πρόβλημα επειδή μειώνουν ή καταργούν τις σεξουαλικές αισθήσεις που πρέπει να τεθούν σε έλεγχο για να βελτιωθεί η πάθηση. 
Νέα θεραπεία
Το επόμενο διάστημα  αναμένεται να είναι στα ράφια των φαρμακείων τα  χάπια με τη δραστική ουσία την δαποξετίνη  που  καταπολεμούν  την πάθηση αυτή. ¨Ηδη  πήρε  την σχετική έγκριση από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων  και αναμένεται μόνο η τιμολόγηση του.  Όσοι πιστοί προσέλθετε ...το σκεύασμα θα χορηγείται χωρίς ιατρική συνταγή ενώ δεν θα  περιλαμβάνεται στην λίστα φαρμάκων.
πολύπλοκη πάθηση 
Η πάθηση αυτή επηρεάζει παγκοσμίως και ανεξαρτήτως ηλικίας,  έναν  στους πέντε άντρες Πρόκειται για  περίπλοκη ιατρική πάθηση για την οποία ευθύνονται διάφοροι παράγοντες ενώ πλήττει πολλές πλευρές  της ζωής των ανδρών αλλά και των συντρόφων τους.
Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πάσχοντες σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε δήλωσαν  ότι βιώνουν:
«ήπιο» έως «ακραίο» προσωπικό άγχος (90%) 
«ελάχιστη» ή «ελλιπή» ικανοποίηση από την σεξουαλική συνεύρεση (57%) 
 δυσφορία δική τους και της συντρόφου που σχετίζεται με την εκσπερμάτιση (63%) 
 Ο αντίκτυπος της πάθησης μπορεί να προκαλέσει τεράστια μείωση στην αυτοεκτίμηση του ατόμου και να οδηγήσει σε ψυχική οδύνη, άγχος, αίσθημα ντροπής, απογοήτευση και κατάθλιψη. 
Από την πάθηση επηρεάζονται εξίσου και  οι σύντροφοι των ανδρών που πάσχουν από πρόωρη εκσπερμάτιση.
Ένα ποσοστό που άγγιζε το 60% των συντρόφων ανδρών με πρόωρη εκσπερμάτιση δήλωσαν ότι δεν ικανοποιούνται κατά την σεξουαλική πράξη.
Από την άλλη πλευρά το  60% των ανδρών με πρόωρη εκσπερμάτιση δήλωσαν ότι η σχέση τους ίσως να ήταν πιο ισχυρή αν μπορούσαν να ικανοποιήσουν σεξουαλικά τον/την σύντροφο τους.
Η πλειοψηφία των ανδρών με πρόωρη εκσπερμάτιση (60%) δήλωσαν ότι θα αναζητούσαν ιατρική θεραπεία αν ο/η σύντροφος τους το πρότεινε, ενώ περίπου το 75% όσων έχουν ήδη αναζητήσει λύσεις, το έκαναν προκειμένου να βελτιώσουν τη σεξουαλική ικανοποίηση του/της συντρόφου.
 δύσκολη διάγνωση
 Παρά την συχνότητα εμφάνισής της η πρόωρη εκσπερμάτιση παραμένει μια πάθηση που δύσκολα διαγιγνώσκεται και θεραπεύεται  κυρίως επειδή οι άνδρες τις περισσότερες φορές δεν θέλουν να συζητήσουν τα συμπτώματα με τους γιατρούς, είτε επειδή ντρέπονται είτε εξαιτίας της πεποίθησης  ότι η πάθησή τους δεν αντιμετωπίζεται. Επίσης οι άνδρες που υποφέρουν συχνά πιστεύουν ότι δεν υπάρχει αποτελεσματική θεραπεία για το πρόβλημα τους. Ως εκ τούτου, μόλις το 9% των ανθρώπων που έχουν αντιληφθεί μόνοι τους τα συμπτώματα έχουν επισκεφθεί ιατρό και έχουν διαγνωσθεί  ενώ ένα ποσοστό που φτάνει το 70% διαγνώστηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης που είχε προγραμματίσει για άλλο ιατρικό πρόβλημα. 
Από το 91% των ανδρών που δεν συμβουλεύτηκαν  ποτέ γιατρό, το 52,2% δήλωσε ότι δεν είχαν καν σκεφτεί αυτή την πάθηση.
πως ορίζεται
Σύμφωνα με την Παγκόσμια Εταιρεία Σεξουαλικής Ιατρικής  η πρόωρη εκσπερμάτιση ορίζεται ως: 
Πρωτογενής (αναφερόμενη και ως «χρόνια») – η οποία προκύπτει κατά την πρώτη σεξουαλική επαφή στη ζωή του άνδρα και διαρκεί εφ’ όρου ζωής. Σε αυτήν την περίπτωση η εκσπερμάτιση προκύπτει πολύ γρήγορα πριν την κολπική διείσδυση ή σε λιγότερο από 1-2 λεπτά μετά τη διείσδυση.
Δευτερογενής (αναφερόμενη και ως «επίκτητη») – εμφανίζεται σταδιακά, ή ξαφνικά ενώ σε προγενέστερο στάδιο η διαδικασία εκσπερμάτισης ήταν φυσιολογική  
Στους άνδρες κάτω των 60 ετών η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι πιο συνηθισμένη από την στυτική δυσλειτουργία  (ΣΔ)  και  δεν σχετίζεται με  την ηλικία. 
 Αιτίες
Η πρόωρη εκσπερμάτιση ίσως να σχετίζεται με χαμηλά  επίπεδα σεροτονίνης στις περιοχές του κεντρικού νευρικού συστήματος που ρυθμίζουν την εκσπερμάτιση. 
Η δευτερογενής πρόωρη εκσπερμάτιση προκαλείται από ψυχολογικούς και σωματικούς παράγοντες. Οι βασικές σωματικές αιτίες που συνδέονται με επίκτητη πρόωρη εκσπερμάτιση είναι οι εξής:
Παθήσεις του προστάτη, και ειδικότερα χρόνια προστατίτιδα 
Στυτική Δυσλειτουργία (ΣΔ) 
Υπερθυρεοειδισμός 
Χρήση ψυχοτρόπων ουσιών 
Οι βασικές ψυχολογικές αιτίες είναι οι εξής:
Στρες 
Άγχος για την απόδοση κατά την σεξουαλική επαφή 
http://www.iatropedia.gr/articles/read/4983

1 σχόλιο: