Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Δυτική ιατρική και κινεζική ιατρική: Κοινές έρευνες για νέες θεραπείες

Ο συνδυασμός παραδοσιακών μορφών της Κινεζικής και της Δυτικής Ιατρικής, θα μπορούσε να προσφέρει νέες ελπίδες για την ανάπτυξη νέων θεραπειών για καρκίνους του ήπατος, του πνευμόνων, του ορθού και του οστεοσαρκώματος.
alt



Ειδικοί από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Cardiff, ένωσαν τις δυνάμεις τους με ειδικούς από το  Πανεπιστήμιο του Πεκίνου, ώστε να δοκιμάσουν τα οφέλη για την υγεία που προσφέρουν τα παραδοσιακά κινεζικά φάρμακα.
Η ομάδα αυτή επίσης ξεκίνησε να εξετάζει πως θα μπορούσε να βελτιώσει την εξέλιξη των ασθενών και, δυνητικά να οδηγήσει σε νέες θεραπείες κατά του καρκίνου, συνδυάζοντας την παραδοσιακή Ιατρική, με τις κλασσικές μεθόδους της Δυτικής Ιατρικής, όπως είναι η χημειοθεραπεία.


Όπως τονίζει ο Wen Jiang, Καθηγητής της Παθολογίας στο Πανεπιστήμιο του Cardiff, «Η παραδοσιακή Κινεζική Ιατρική, στην οποία εξάγονται χημικές ουσίες από φυσικά προϊόντα ή από βότανα,  εξασκείται επί αιώνες στην Κίνα, Κορέα, Ιαπωνία και άλλες χώρες της Ασίας.. Σαν αποτέλεσμα, ξεκινήσαμε να δοκιμάζουμε την επιτυχία των κινεζικών φαρμάκων και να σκεφτόμαστε τρόπους, που θα μπορούσαμε να την συνδυάσουμε με κλασικές ειδικές μεθόδους, όπως είναι η χημειοθεραπεία, ώστε να καταλήξουμε σε θετικά αποτελέσματα για τους ασθενείς».




Ένα παραδοσιακό κινεζικό φάρμακο, είναι το Yangzheng Xiaoji, το οποίο αποτελείται από 14 βότανα. Το φάρμακο αυτό είναι γνωστό ότι έχει ευεργετικά αποτελέσματα επί των καρκινοπαθών, όμως μέχρι τώρα παρέμενε άγνωστο το πώς δρα. Από το 2012, αυτή η ομάδα των ερευνητών έχει διερευνήσει πως δρα αυτό το φάρμακο, και έχει ανακαλύψει ότι δρα, μπλοκάροντας ορισμένες χημικές διαδικασίες οι οποίες ελέγχουν την διασπορά των κυττάρων του καρκίνου στο σώμα.
Πηγή: Υγείαonline.gr
Επιμέλεια θέματος: Συντακτική Ομάδα Υγείαonline
http://www.ygeiaonline.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10685:western-chinese-medicine&catid=101:gen-pathology

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου