Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

12 λόγοι υγείας για να κάνεις συχνά σεξ

Έλα μωρό μου, άλλη μία... το λέει κι ο γιατρός!


Ήξερες ότι το σεξ πέρα από την ευχαρίστηση που σου προσφέρει, σου χαρίζει υγεία; Είναι ένας πολύ απλός και γρήγορος τρόπος για να βελτιώσεις τη σωματική και ψυχολογική σου κατάσταση. Διάβασε 12 λόγους υγείας που επιβάλλουν να έχεις συχνά σεξουαλικές επαφές.

Γιατί το σεξ κάνει καλό;


1. Διώχνει το στρες: Είχες μια πολύ κουραστική ημέρα στη δουλειά; Γυρνάς στο σπίτι και εμφανώς καταπονημένη και στρεσαρισμένη πέφτεις για ύπνο. Ο καλός σου σε πλησιάζει αλλά εσύ είσαι τόσο στρεσαρισμένη που δεν έχεις όρεξη για τίποτα. Κι όμως το σεξ ίσως είναι η λύση στο πρόβλημά. Μπορεί να σε ανακουφίσει μειώνοντας την αρτηριακή πίεση διώχνοντας το έντονο στρες. Μελέτες άλλωστε έχουν δείξει ότι όσοι κανουν τακτικά έρωτα, ακόμη και όσοι αυτοικανοποιούνται συχνά έχουν καλύτερες αντιδράσεις στο άγχος από όσους απέχουν από το σπορ συνειδητά ή αθελά τους.
2. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Με τόσα που ακούς για τους κινδύνους που παραμονεύουν όταν κάνεις σεξ όπως για παράδειγμα το AIDS και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα θα μπορούσες να μαντέψεις ότι το σεξ θωρακίζει τον οργανισμό σου από αρρώστιες; Οσο παράδοξο κι αν ακούγεται ισχύει! Το σεξ ενισχύει το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Ένας οργασμός την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα κι αυτό διότι η σεξουαλική διέγερση έχει συνδεθεί με την αύξηση των αντισωμάτων και των λευκών αιμοσφαιρίων βοηθώντας τον οργανισμό σου να προφυλαχτεί αλλά και να καταπολεμήσει γρίπη και κρυολογήματα. Σύμφωνα με παλαιότερες αλλά και πρόσφατες έρευνες, όσοι κάνουν σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα έχουν αυξημένα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α στο αίμα τους, βασική ουσία του ανοσοποιητικού συστήματος, κάτι που θωρακίζει τον οργανισμό τους από ιούς και πιθανά κρυολογήματα.
3. Σου προσφέρει μακροζωϊα: Ερευνες έχουν δείξει ότι όσοι έχουν συχνούς οργασμούς μειώνουν κατά το ήμισυ τις πιθανότητες θανάτου. Η ενεργή σεξουαλική ζωή όχι μόνο προστατεύει τον οργανισμό σου, αλλά επιπλέον όσο πιο καλή και έντονη είναι τόσο περισσότερα χρόνια ζωής σου χαρίζει.
4. Ανακουφίζει τον πόνο: Η διέγερση της κλειτορίδας σου και των τοιχωμάτων του κόλπου σου ενεργοποιούν τον οργανισμό να εκκρίνει οξυτοκίνη, ενδορφίνες και κορτικοστεροειδή που είναι φυσικά παυσίπονα. Σκέψου λοιπόν ότι το σεξ μπορεί να σε βοηθήσει να ελλατώσεις με τρόπο φυσικό τους πόνους του προεμμηνοριακού συνδρόμου. Οποτε τέρμα οι δικαιολογίες του στυλ αγάπη μου έχω πονοκέφαλο ή έχω κράμπες για να αποτρέψεις τον σύντροφό σου. Γιατί αν τυχόν διαβάσει το παρόν άρθρο θα σου πει να χαλαρώσεις για να σου δώσει αυτός το κατάλληλο παυσίπονο!
5. Κάνει καλό στον κόλπο σου: Αν δε θέλεις να ξυπνήσεις μια ημέρα ξεσκονίζοντας ή μάλλον στεγνώνοντας την περιοχή ανάμεσα στους μηρούς σου λάβε τα μέτρα σου. Το σεξ και οι ασκήσεις Κέγκελ συμβάλλουν στην διατήρηση της υγείας του κόλπου σου. Η σημασία του ίσως δε σου φαίνεται αρκετά σημαντική τώρα είναι πολύ σημαντικό όμως για την μετέπειτα ζωή σου. Αν όμως οι πυελικοί σου μύες δεν είναι αρκετά γυμνασμένοι ίσως κάποια στιγμή αντιμετωπίσεις προβλήματα ακράτειας ούρων. Βάλε λοιπόν το σεξ στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα για να τους γυμνάσεις και να διασφαλίσεις την άριστη λειτουργία της ουροδόχου κύστης.
6. Σε βοηθά να κοιμηθείς: Μετά το σεξ ο αγαπημένος σου συνήθως αναφωνεί πόσο σε λατρεύει και στη συνέχεια αλλάζει πλευρό και ροχαλίζει. Αυτό σε εκνευρίζει αν και λίγη ώρα αργότερα πέφτεις κι εσύ για ύπνο. Μάλιστα όπως θα έχεις παρατηρήσει μετά το σεξ ο ύπνος σου είναι πολύ πιο ήρεμος, αν φυσικά κοιμάστε σε διπλό κρεβάτι και ο καλός σου δεν έχει κουσούρια τύπου ροχαλητό ή πάλη στη διάρκεια του ύπνου. Το σεξ και ο οργασμός όντως σε κάνουν να νυστάζεις καθώς οδηγούν στη έκρηξη της ορμόνης ωκυτοκίνης, γνωστή και ως ορμόνη της αγκαλιάς που είναι υπεύθυνη για τη χαλάρωση, τα συναισθήματα οικειότητας, και τον ύπνο. Μετά τον οργασμό, το σώμα χαλαρώνει εντελώς και κοιμάσαι βαθιά και ξεκούραστα.
7. Θωρακίζει την καρδιά σου: Κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής οι σφυγμοί ανεβαίνουν προπονώντας με αυτόν τον τρόπο τον καρδιακό μυ. Σύμφωνα με έρευνες τρεις σεξουαλικές επαφές την εβδομάδα μειώνουν στο μισό τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής. Όπως είναι φυσικό τα παραπάνω ισχύουν για μια καρδιά υγιή. Σε περίπτώσεις που υπάρχει κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα καλό θα ήταν να συμβουλευτείς το γιατρό σου για το ρυθμό και τη διάρκεια των σεξουαλικών σου επαφών.
8. Σε γυμνάζει και παράλληλα καις θερμίδες: Το σεξ είναι μία πολύ καλή, ξεκούραστη και απολαυστική άσκηση γυμναστικής ιδιάιτερα αν δεν είσαι οπαδός του γυμναστηρίου. Σε βοηθά να κάψεις θερμίδες χάνοντας μερικούς ακόμα πόντους και να διατηρήσεις το σώμα σου γυμνασμένο. Σε μια ώρα έντονου σεξ μπορείς να κάψεις μέχρι και 260 θερμίδες!
9. Σε κάνει πιο θελκτική: Ισως είναι η αυτοπεποίθησή σου που ανεβαίνει σε υψηλότερα επίπεδα ή ακόμη και η απελευθέρωση περισσότερων φερορμονών που προσελκύουν το αντίθετο φύλο.
10. Κάνει καλό στο δέρμα σου: Μπορεί να αισθάνεσαι άβολα όταν ιδρώνεις κατά τη διάρκεια του σεξ, όμως στην πραγματικότητα αυτό σου κάνει καλό. Ο ιδρώτας που εκκρίνεται καθαρίζει τους δερματικούς πόρους αφήνοντας την επιδερμίδα σου λαμπερή και υγιή καθώς μειώνεται ο κίνδυνος δερματίτιδας.
11. Ενισχύει τη στοματική σου υγιεινή: Δεν είναι μόνο τα παθιασμένα φιλιά που σε γλιτώνουν από τα ραντεβού στον οδοντίατρο αλλά και το σπέρμα του συντρόφου σουΤα φιλιά ενισχύουν την παραγωγή σάλιου που μειώνει την οξύτητα μέσα στο στόμα, τον κυριότερο παράγοντα της οδοντικής φθοράς ενώ το σπέρμα περιέχει ασβέστιο και άλλα θρεπτικά στοιχεία και μέταλλα που προστατεύουν τα δόντια.
12. Σε κάνει ευτυχισμένη: Μια μελέτη στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης στο Αλμπανι διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έκαναν σεξ χωρίς προφυλακτικό και επέτρεπαν στους εραστές να εκσπερματώνουν στο κόλπο τους είχαν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης από τις γυναίκες που χρησιμοποιούσαν προφυλακτικό ή απείχαν από το σεξ. Αυτό συμβαίνει γιατί το σπέρμα έχει θρεπτικά συστατικά αλλά και ουσίες που δρουν κατασταλτικά στην κατάθλιψη… Ωστόσο θα ήταν ριψοκίνδυνο να αφήσεις τον καλό σου να εκσπερματώσει μέσα στον κόλπο σου αν δεν είστε έτοιμοι να αποκτήσετε παιδάκι ενώ καλό θα ήταν αν δεν είστε καιρό μαζί να παίρνετε πάντοτε προφυλάξεις όσο σίγουρη κι αν είσαι για την αφοσίωση του αγαπημένου σου. Γι' αυτό λοιπόν καλύτερα σε περιπτώσεις κατάθλιψης να συμβουλευτείς το γιατρό σου που θα σου συστήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή και να αφήσεις κατά μέρος τα πειράματα. Αλλωστε σύντομα θα κυκλοφορήσει και νέα γενιά αντικαταθλιπτικών που φτάνουν την λίμπιντο στα ύψη προσφέροντας σου αξέχαστους οργασμούς.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ξεχνάς ότι το σεξ δίχως προφύλαξη είναι πολύ επικίνδυνο. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα παραμονεύουν συνεχώς. Τα οφέλη του σεξ μπορούν εύκολα να γυρίσουν μπούμερανγκ αν δεν τηρούνται οι απαραίτητες προφυλάξεις και κανόνες υγιεινής.
http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=13333&subid=2&pubid=128679910

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου