Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Τα οφέλη του μελιού και της κανέλας


Το μέλι και η κανέλα εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται ως φάρμακο σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά σε ανθρώπους που έχουν οικονομικές δυσκολίες ή για...
κάποιο άλλο λόγο δυσκολεύονται να πάνε σε γιατρούς.



Οφέλη που μπορούμε να έχουμε με το μέλι και την κανέλαΤο μέλι έχει φυσικές αντιβακτηριδιακές ιδιότητες. Χύνοντας μέλι πάνω σε πληγές ή εγκαύματα αποτρέπει τη μόλυνση και προωθεί την επούλωση.


Η τακτική κατανάλωση του μελιού και της κανέλας μαζί, όταν συνδυάζονται με μια γενική υγιεινή διατροφή και μέτρια επίπεδα δραστηριότητας, μπορεί να αποτρέψει τις καρδιακές παθήσειςκαθαρίζοντας τις φραγμένες αρτηρίες.

Πίνοντας μέλι και κανέλα σε χλιαρό νερό έχει σαν αποτέλεσμα να κινούνται διαμέσου της ουροδόχου κύστης καθαρίζοντας την, καθώς και τις μολύνσεις που υπάρχουν στην περιοχή. Πίνοντας αυτό το ρόφημα σε τακτική βάση μπορεί επίσης να ανακουφίσει, και σε ορισμένες περιπτώσεις να θεραπεύσει εντελώς, τον πόνο της αρθρίτιδας.

Αυτό το ρόφημα ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθώντας στην προφύλαξη από κρυολογήματα, καθώς και από ορισμένους ιούς. Εφαρμόζοντας μια πάστα από μέλι και κανέλα σε μολυσμένα ούλα μπορεί να απαλύνει τον πόνο και την αιμορραγία, καθώς και να επιβραδύνει την εξέλιξη της μόλυνσης.

Όταν καταναλώνονται μαζί, το μέλι και η κανέλα μπορεί να διευκολύνουν την πέψη, συμβάλλοντας στην πρόληψη των αερίων. Το μέλι και η κανέλα παρέχουν επίσης ενέργεια, κάνοντας τους ανθρώπους πιο νοητικά άγρυπνους και έτοιμους για φυσική δραστηριότητα.

Τα δύο μεγαλύτερα οφέλη για το μέλι και την κανέλα: Ενισχύουν την ικανότητα για απώλεια βάρους, και δουλεύουν αποτελεσματικά έναντι ορισμένων μορφών καρκίνου. Ενώ αυτά τα δύο τελευταία οφέλη δεν έχουν τεκμηριωθεί, η φύση παρέχει μια καταπληκτική σειρά από φυσικές θεραπευτικές ουσίες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν έχουν δοκιμαστεί από την ιατρική επιστήμη. Δεν συνιστάται όμως να στηρίζεστε αποκλειστικά στο μέλι και την κανέλα είτε για απώλεια βάρους είτε για την εξάλειψη του καρκίνου.

Για να έχουμε πλήρη θεραπευτικά οφέλη από το μέλη και την κανέλα, πρέπει να τα συνδυάσουμε με ένα υγιεινό τρόπο ζωής (διατροφή και άσκηση).

Μέλι και κανέλα λοιπόν!
http://www.totalfitness.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου