Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Φυσικές μάσκες για την κυτταρίτιδα σε Σώμα


Κυτταρίτιδα
Η κυτταρίτιδα αποτελεί μεγάλο βραχνά για πολλές γυναίκες, οι οποίες προσπαθούν με κρέμες και όλα τα μέσα να απαλλαγούν από αυτή κάθε φορά που πλησιάζει το καλοκαίρι.
Αυτό είναι μεγάλο λάθος, αφού για να έχετε καλύτερα αποτελέσματα καλό θα είναι να μην περιμένετε την τελευταία στιγμή, δηλαδή λίγο πριν βγείτε στις παραλίες, αλλά να προσέχετε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Δείτε μια σειρά φυσικών μασκών με σπιτικά υλικά που θα σας βοηθήσουν.


  • Μάσκα με έλαια από εσπεριδοειδή
Τα έλαια αυτά δρουν αποτοξινωτικά και ξυπνούν το σώμα, έτσι ώστε να καταπολεμήσει την κυτταρίτιδα και τη χαλάρωση. Χρειάζεται καθημερινό μασάζ με ειδικό λάδι βάσης όπως το αμυγδαλέλαιο, στο οποίο έχετε προσθέσει λίγες σταγόνες έλαιο κίτρου, πορτοκαλιού και περγαμόντου, που βοηθά να καταπολεμήσετε την χαλαρή όψη του δέρματος στους γλουτούς και τους γοφούς.
  • Spa στη μπανιέρα σας με κισσό
Μια ακόμη πολύ καλή λύση για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι ένα 20-30λεπτο καυτό μπάνιο με μια χούφτα κισσό και μια κούπα ξίδι. Τα φύλλα του κισσού έχουν την ιδιότητα να λιώνουν το λίπος και να καταπολεμούν την κυτταρίτιδα. Οπότε γεμίστε τη μπανιέρα σας με νερό και προσθέστε το κισσό και το ξύδι. Μείνετε 20-30 λεπτά. Καλό θα ήταν επίσης, να βάλετε στο σφουγγάρι σας χοντρό αλάτι και λίγο νερό και να τρίψετε τις προβληματικές περιοχές, πριν μπείτε στην μπανιέρα.
  • Μάσκα με καφέ
Οι κόκκοι του καφέ είναι πολύ ευεργετικοί και βοηθούν στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Φτιάξτε λοιπόν μια φυσική μάσκα με 1/4 του φλιτζανιού κατακάθια καφέ (ελληνικό ή γαλλικό) και 1 κουταλιά της σούπας λάδι ή λίγη κρέμα σώματος. Μόλις ανακατέψετε τα υλικά και γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα, απλώστε το στα σημεία που έχετε πρόβλημα και τυλίξτε τα με διαφανή μεμβράνη. Αφήστε το 15 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Στη συνέχεια απλώστε μια ενυδατική κρέμα με κυκλικές και ανοδικές κινήσεις-από κάτω προς τα πάνω.
  • Μάσκα με λεμόνι και μέλι
Για να μειώσετε την κυτταρίτιδα και το τοπικό πάχος, αποκτώντας παράλληλα ένα λαμπερό, ενυδατωμένο και απαλό δέρμα, φτιάξτε μια μάσκα από μισό λεμόνι, 5 κουταλιές του γλυκού μέλι και 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι. Ανακατέψτε τα υλικά, απλώστε το μείγμα στα σημεία που θέλετε και κάντε ελαφρύ μασάζ. Στη συνέχεια τυλίξτε τα με διάφανη μεμβράνη, αφήστε το για 15 με 20 λεπτά και μετά ξεπλυθείτε. Καλό θα ήταν να επαναλαμβάνετε την διαδικασία 2 φορές την εβδομάδα.
  • Πήλινγκ με ελαιόλαδο
Κάντε μασάζ με μια μάσκα απολέπισης αποτελούμενη από 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο, 1 κουταλάκι γλυκού θαλασσινό αλάτι και λίγη ποσότητα κανονικού αλατιού, για ένα λείο δέρμα. Ανακατέψτε τα υλικά σε ένα μπολ και τρίψτε τις προβληματικές περιοχές. Κάντε μασάζ για 5 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.


http://www.beautetinkyriaki.gr/2011/11/fusikes-maskes-gia-kuttaritida/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου